Silikon Nasıl Temizlenir? - Ferah Dizayn

Silikonların kullanım amaçlarının birden fazla olduğunu söylemek mümkündür. Geniş alanlarda kullanılan yapı malzemelerinden biri olarak geçmektedir. Kullanışlı olmasından ötürü de tamirat gibi işlemlerde çok sık şekilde tercih edilmektedir. Kullanım alanı açısından bu denli fazla olması eskilerin temizlenme ihtiyacını da ortadan kaldırmaktadır. Ancak evinizde silikonunun yere damlaması gibi sorunlar yaşanabilmektedir. Yapısından ötürü kolayca akan ve yapışan silikonların temizlenmesi sanıldığından daha zor gelebilmektedir. Ancak doğru adımları bildiğiniz zaman silikon temizliği sırasında zorlanmazsınız.

Silikon bilindiği üzere uzun ömürlü olan malzemeler içerisinde yer almaktadır. Ancak suyla çok fazla temas ettiği zaman küflenme, kararma gibi durumlar meydana gelmektedir. Bu da silikonun deforme olması anlamını taşımaktadır. Su sızdırmayan silikon artık su sızdırıyorsa mesela, artık yenilenmesi gerekmektedir. Sizler, silikonu tam anlamıyla temizlemiyorsanız da artık görevini yerine getiremez. Yapışma ve izolasyon aşamalarında sonuç vermez. Sizler de bu durumları göz önünde bulundurabilirsiniz. Ayrıca bu aşamada kötü bir görüntüyle karşı karşıya kalırsınız. Bunun yaşanmaması, zeminin zarar görmemesi için doğru adımları takip etmelisiniz.

Hava almaması gereken yapılar için kullanılan silikonların temizlenmesi için hızlı ve kolay yöntemleri kullanabilirsiniz. Bu aşamalar, tıpkı silikon yenilemek kadar rahat bir biçimde yapılabilmektedir. Silikon temizleme aşamasında farklı adımlar uygulamalısınız. Doğru malzemeleri kullandığınızdan emin olmalısınız. Diğer yandan silikon temizleme aşamalarında kullanılan pek çok farklı yöntemin kullanıldığı da bilinmektedir. Sizler bu yöntemleri doğru şekilde kullanarak yüzeylerin zarar görmesini de engelleyebilirsiniz.

Yüzeyde Donan Silikon Nasıl Temizlenir?

Yüzeyde bulunan ve donmuş silikonu temizlemek için kullanabileceğiniz yöntemlerden birisi ısıdır. Kurutma makinesi yardımıyla donmuş silikonu çözülene dek ısıtabilirsiniz. Aynı zamanda ısı tabancası da bu konuda size yardımcı olabilecektir. İşlem sırasında nemli bir bez kullanabilir, ilgili bölgeyi en iyi şekilde silebilirsiniz. Yüzeyi tamamen temizleyene kadar bu işleme devam etmelisiniz. Sonrasında ortamda silikon kalmadığını, en iyi şekilde temizlendiğini görebilirsiniz. Bu kısımda dikkat edilmesi gereken husus, yüzeyin ısıya karşı dayanıklı olup olmamasıdır. Isının zarar vereceği bir yüzeyden söz ediliyorsa o zaman bu yöntemi kullanmamalısınız.

Kullanabileceğiniz yöntem solüsyon kullanımıdır. Bazı solüsyonları kullandığınız zaman silikon kolay bir şekilde çözülmektedir. Bu solüsyonlara örnek olarak aseton, alkol gösterilebilmektedir. Bunun haricinde yine kullanacağınız bölgenin özelliklerini göz önünde bulundurup, doğru solüsyonu satın almalısınız. Maddelerin uygulanması sırasında cildinizi korumalı, kıyafetlerinizin hasar görmemesine dikkat etmelisiniz.

Duşakabin Silikonu Nasıl Temizlenir?

Duşta silikon çok fazla suya maruz kalmaktadır. Bu yüzden kararma, küflenme gibi durumlar kısa süre içerisinde meydana gelmektedir. Suyun sızmasını önlemek, izolasyonun sağlamlaşabilmesi adına bölgedeki silikonları yenilemeniz faydalı olacaktır. Eski silikonu bir köşeden tutarak çekebilirsiniz. Bu sayede silikon kalıp şeklinde çıkacaktır. Sonrasında silikonun bazı parçalarının o bölgede kaldığını görebilirsiniz. Parçalar yüzeyde kaldıysa, o parçaları temizleyerek yeni silikonu uygulamanız gerekir. Parçaların temizlenmesi sırasında da yüzeye çok fazla baskı uygulanması doğru değildir. Kazıma işleminde jilet ucu, cam kazıyıcı gibi malzemelerden yardım alabilirsiniz. Ancak bu işlem sırasında çok daha dikkatli olmanızda fayda vardır. Gerek zemine gerekse kendinize zarar vermeyeceğinizden emin olmalısınız. Bu konuda endişeleriniz varsa, yalnızca solüsyonlardan destek alarak da kalan parçaları temizleyebilirsiniz.

Cam Yüzeyde Bulunan Silikon Nasıl Temizlenir?

Cam bir yüzeyin temizlenmesi sırasında dikkatli olunması gerektiği bilinmektedir. Yüzeyin kolay bir şekilde çizilmesinden ötürü temizleme işlemi sırasında daha dikkatli olmakta fayda vardır. Ayrıca silikon lekesini donmadan fark ettiyseniz o zaman çok şanslısınız. Parçayı alıp camı nemli bir bezle silebilirsiniz. Ancak temizleme işleminde silikonun cama yayılmamasına dikkat etmelisiniz. Silikonu camdan donmuş bir şekilde temizlemek istiyorsanız o zaman tırnakla çıkarabilirsiniz. Pek çok kişinin uyguladığı en basit yöntemlerden biri budur. Tırnak ucunuzla kaldırdığınız silikonu, ucundan tutarak çıkarabilirsiniz. Sonrasında cam yüzeyi nemli ve temiz bir bez yardımıyla silebilirsiniz.

Kişiye özel
tasarımlar

Ferah Dizayn duşakabin, nokta atışı yapma adına tüm müşterilerimizin istekleri doğrultusunda en ince ayrıntılara kadar düşünüp tasarlayarak ferahlığı detaylarda bulma ilkesini benimsemiş bir tasarım ve imalat firmasıdır.